1 svar
191 visningar
Bumblebees 8 – Fd. Medlem
Postad: 29 nov 2020 14:07

Vatten som buffert

Hej!

Jag måste svara på frågan "Varför fungerar inte vatten som en buffert?". Vad jag har kunnat förstå är att vatten är en svag bas/syra. Men den kan bara buffra väldigt låga koncentrationer av syror och baser. Men varför ? Varför måste även en effektiv buffert ha ett högre Ka/Kb än vatten?

Smaragdalena 80504 – Avstängd
Postad: 29 nov 2020 14:57

Vatten är så otroligt lite protolyserat i neutralt vatten, så det finns varken nämnvärde mängder bas eller syra i neutralt vatten.

Varför måste även en effektiv buffert ha ett högre Ka/Kb än vatten?

Ja varför? Vem påstår det? Om det finns någon  lämplig syra med pKa = 7 så finns det ingen anledning till att det inte skulle fungera.

Svara
Close