Vätskors densitet
Hej!
Vi gjorde en förberedande laboration (vi ska göra om den i skolan fast fler kombinationer osv) där man häller olika vätskor (Vatten med karamellfärg, diskmedel, mjölk, honung och matolja) i ett glas.Man ska fundera över varför de lägger sig i en viss ordning. Jag undrar då, har det uteslutligen med densitet att göra? eller är det olika bindningar som är det viktigaste? Jag vet ju att matolja ex har lägre densitet än vatten och därför ligger det ju högst upp. Honung består ju av glukos och fruktos som är rätta tunga molekyler så jag antar att de har större densitet än vatten och därav olja. Hur bör jag tänka här?
jag är lite osäker men jag tror att du kan tänka på att på grund utav att det inte bildades bra bindningar mellan ämnen så lede det till att dem istället satte sig i den ordningen dem gör på grund av de olika densitets nivåer dem har.
hoppas att det hjälper lite:)
Tack! Allt hjälper :)