2 svar
82 visningar
yuehuazz 2
Postad: 24 nov 2018 04:01 Redigerad: 24 nov 2018 10:00

Värmekokprotein HSP produceras när cellerna upphettas

När cellerna värms upp producerar de värmechockprotein HSP, som kan användas som en molekylär chaperon för att hjälpa proteinet att vikas korrekt. Lista de fyra aminosyror som HSP kan binda. Varför?
Någon kommer?

Tråden flyttad frånTeknik/allmänna diskussioner till Universitetsbiologi - hoppas det var rätt. /Smaragdalena, moderator

Smaragdalena 80504 – Avstängd
Postad: 24 nov 2018 10:17

Har du letat på det mest uppenbara stället?

Jag har inte läst igenom artikeln, det är ditt jobb.

stupidugly 159 – Fd. Medlem
Postad: 24 nov 2018 10:41

Det lilla jag kommer ihåg om HSP är att de binder till hydrofoba områden för att förhindra aggregering av ovikta proteiner.

Men det finns ju fler än fyra hydrofoba aa, så det kanske finns andra krav jag inte är medveten om.

Svara
Close