0 svar
54 visningar
Olivia11726 1
Postad: 9 apr 2022 17:27

varför kan det vara farligt att äta fisk?

Nu har jag suttit och försökt länge, det jag strävar efter i denna kurs är enbart att få ett godkänt betyg. 

där av tänkte jag fråga om detta är ok för ett godkänt betyg eller om det är något jag behöver utveckla vidare. 

 

Man ska inte äta mycket fisk från östersjön eftersom att fiskarna kan inehålla tex dioxiner, pcb, kvicksilver, mikroplaster.

Kvicksilverutsläpp orskars av människan men påverkar även människan på ett neggativft sätt.
När vi människor gör en industriell process tex förbränner avfall så kan det orsaka ett kvivksilverutsläpp. Men eftersom att kvicksilvret är ett grundämne så kan det inte brytas ner till något annat ämne. Utan det stannar kvar och tas upp av levande varelser tex planktonalger, när planktongalgerna sedan blir uppätna av förstahandskonsumenten, tex djurplankton så överförs kvicksilvret till dem. Sedan fortsätter det såhär tills vi är uppe vid toppkoncumenterna som tex kan vara vi människor när vi äter fisken som inehåller kvicksilver så kan detta leda till skador på hjärnan och på nervcellerna.

Svara
Close