vad betyder stärkelse i spannmål bryts ner?
vad betyder stärkelse i spannmål bryts ner?
jag förstår inte om det men man säger att maltos bildas när stärkelse i spannmål bryts ner så kan nån förklara det?
MVH
Stärkelse är uppbyggt av en massa glukosmolekyler som sitter ihop med varandra (skell man vara petig försvinner det en vattenmolekyl när de sätts ihop). Maltos består av två glukosmoelkyler som sitter ihop på precis samma sätt.
okej ... men när bryts stärkelse i växter till maltos?
när tex.frukt mognar eller?
Det bryts ner i munnen, av ett enzym som finns i saliven. Det kan säkert brytas ner i andra sammanhang också, t ex när man gör malt för att brygga öl (annars skulle inte ämnet kallas maltos).
okej jag förstår vad du menar
men i boken står så här!
Maltsocker består av två glukosmolekyler som sitter ihop. Det bildas när stärkelsen i spannmål bryts ned. Sädesslaget korn är speciellt rikt på maltsocker.
när stärkelsen i spannmål bryts ned.
nät vi äter spannmål eller i spannmåls planta?
Som jag skrev tidigare, det bryts ner i den mun, d v s när du äter spannmålen.
okej nu förstår jag
tack så mycket