UCLA - hjälp?!
Hej allihopa, jag vet inte alls om detta är rätt forum. Jag funderar på att plugga på UCLA nästa vår och jag vill egentligen veta vad ni vet om det. Jag har läst på https://www.studin.se/universitet-och-college/ucla/ om själva universitetet men rädd att min engelska är för dålig. Jag fick betyget E i Engelska 2 och jag är rädd att de kollar på det och tänker nej hon kan inte gå här. Har ni någon erfarenhet av UCLA eller att plugga i USA överhuvudtaget? Vet ni något om hur bra engelska man måste kunna? Finns det några kurser man kan lära sig här som hjälper. Min högsta dröm är verkligen att gå på UCLA, men jag vet inte om jag kan det :(
Det står:
De flesta certifikatprogrammen kräver en minsta poäng på 83-87 TOEFL (iBT) eller ett lägsta poäng på 6.5 i IELTS.
För vissa program krävs TOEFL 100 (iBT) eller IELTS 7.0
För Study abroad krävs TOEFL 91 (iBT) eller 7.0 IELTS
Hur svårt är det med TOEFL och IETLS? Någon som har pluggat engelska online?
Tack för att du tog dig tid o läsa. / Kajsa
Jag vet inget om detta men det verkar som att man kan testa nivån på proven.
Tex här TOEFL Practice Test
Om detta har något med verkligheten att göra eller inte vet jag som sagt inte.
Lycka till!
Det bästa sättet att få reda på hur du ligger till är att göra ett övningstest! Företaget ETS som arrangerar TOEFL-tested har en del fritt tillgängligt förberedelsematerial på sin hemsida, t.ex. här:
https://www.ets.org/toefl/ibt/prepare/test_questions/
https://www.ets.org/toefl/ibt/prepare/quick_prep/
https://www.ets.org/toefl/ibt/prepare/toefl_interactive_sampler/
Vill minnas att detta var väldigt representativt för den typ av frågor som kom på det verkliga testet. (Jag har tyvärr haft det tvivelaktiga nöjet att göra testet inte mindre än två gånger hittills i livet, eftersom ETS har bestämt sig för att inte garantera resultatet längre än 2 år...)
Ett tips är även att fundera en extra gång på om den typen av företag som du länkade till är det bästa sättet att komma till USA och plugga. Som du redan vet kostar det en hel del, och man får normalt sett inte tillgång till universitetens fulla kursutbud och campusliv. Ett annat, och i mina ögon kanske bättre alternativ (med reservation för att jag inte vet något om din bakgrund och dina mål), skulle kunna vara att påbörja din utbildning i Sverige, och sedan efter 1-2 terminer (eller gärna ännu längre), ansöka om utbytesstudier.
Många universitet i Sverige har avtal med universitet i bland annat USA (Lunds universitet har t.ex. ett avtal med just University of California där UCLA ingår!). Visserligen kan konkurrensen om platserna till de här utbytesprogrammen vara rätt tuff (särskilt om man vill till en prestigefylld skola i ett populärt land som typ USA eller Australien), och du kan kanske inte räkna med att komma till just precis det stället du vill. Men med hårt arbete och en bra ansökan är chanserna ändå väldigt goda att komma iväg på ett spännande äventyr någonstans!
Fördelen är att du då inte betalar någon terminsavgift, och kan läsa kurser och delta i studentlivet på samma villkor som de vanliga studenterna. Dessutom kan det vara smart att ha klarat av grunderna inom det man är intresserad av i Sverige, så att du kan läsa lite mer specialiserade kurser när du sedan är iväg och då mer dra nytta av den specialkompetens som finns på stället där du hamnar.
Men stort lycka till, oavsett vad du bestämmer dig för att göra!