Tre rätters meny - Hjälp med tema?
Vi har fått en uppgift att skapa en tre rätters meny, planera, laga, utföra och presentera, med tanke på miljö ekonomi och näring osvosv. Jag har lagat allt och skapat presentationen och resultat men jag tänkte aldrig på att man helst skulle ha ett tema.
Förrätt: "vårsoppa" (soppa på egenplockade nässlor, ramslök, vitlöksblast mm från trädgården)
Huvudrätt: Spaghetti med linsbolognese
Dessert: Trifle med hallonmousse och rabarber kompott gjorda på egna frusna hallon och bär och rabarber.
Jag har med det sagt gjort allt väldigt miljövänligt med mycket närodlat och egenplockat, men vet inte vad jag skulle kunna associera den gröna soppan med i förrhållande till den ganska röda huvudrätten och desserten. Triflen är brittisk, bolognesen är mer italienskt och soppan är ju gjorda på svenska grejor endast. Kan någon komma på något tema eller någon ny förrätt jag kan göra för att skapa ett nytt tema? Tack!
Kanske "Omgivningens delikatesser" skulle kunna passa, eftersom så mycket är närodlat och miljövänligt? Annars kan vegetariskt tema vara ett förslag, men det är inte lika intressant? "Tema röd-grönt" skulle också kunna fungera?
Smutstvätt skrev:Kanske "Omgivningens delikatesser" skulle kunna passa, eftersom så mycket är närodlat och miljövänligt? Annars kan vegetariskt tema vara ett förslag, men det är inte lika intressant? "Tema röd-grönt" skulle också kunna fungera?
Omgivningens delikatesser är ju genialiskt! Tack! Önskade att det var så för linsbolognesen också men så får det bli.
Varsågod!
Smutstvätt - snart i TV-rutan som kockkändis!
woozah skrev:Smutstvätt - snart i TV-rutan som kockkändis!
Hur gör du för att hitta en så k(l)ockren bild?!
Det gjorde jag inte...
Jag hittade en bild på en tvättkorg och en bild på en kockmössa, och sedan körde jag lite loser-fotoaffärande på dem för att få ihop det hela som jag ville ha det. :)