Teknik, utomhusbruk för kolgrill
Du skall tillverka en kolgrill för utomhusbruk. Välj tre material grupper som du skall använda i grillen, varav minst en skall vara en metall. Motivera valet av dessa utifrån materialens egenskapar och de passar för ändamålet.
Jag tänkte då Aluminium, rostfrittsåtl och plast
Aluminium för de kan öka halten i halten i maten. De leder värme bra, men det gör koppar också så är rätt så osäker över vilka av dessa två jag borde ha
Rostfri för att inte kastrullen skall rosta
Plast har man för att man inte ska bränna sig när man ska flytta på den.
---
De känns som jag kan ändra dessa valen eller skriva mer och utveckla mer men har kommit till en stopp. Har försökt söka på Google om något sånt men hittar inget som hjälper.
Tack i förväg!
Du måste först fundera på hur man gör, och vad som är viktigt (och oviktigt) när man grillar utomhus. Gör en steg-för-steg-lista. Först därefter kan du bestämma vilka material som skulle kunna vara optimala. Och inte bara optimala ur teknisk synpunkt, utan även ekonomi (billigt att köpa, hållbart för regn, extrem hetta, så man slipper köpa ny nästa år etc). Mer eller mindre miljövänligt, onödigt slöseri med dyrbara resurser, etc?
Tex, spelar värmeledningsförmågan någon roll när man grillar utomhus?
(Jämför när du kokar vatten i en kastrull på spisplatta, då värmen från plattan måste ledas från spisplattan till kastrullen till vattnet, och kastrullens värmeledningsförmåga spelar stor roll. När man grillar utomhus så leds värmen från grillkolet, om man nu grillar med kol, genom luften direkt till maten. Spelar grillens värmeledningsförmåga så stor roll då?)