2 svar
162 visningar
paruthy18 behöver inte mer hjälp
paruthy18 1446 – Avstängd
Postad: 5 mar 2018 19:11

syror och baser - bakterier trivs i syra

hur går det med filmjölk o yogurt när de får mjölksyrebakterier ? alltså de bakterierna förbrukar laktos som energi o producerar mjölk syra som är en syra men hur kan de leva i en syrligt miljö ?

bakterierna kan inte leva i en syrlig miljö eller ?

mvh

Teraeagle 21073 – Moderator
Postad: 6 mar 2018 07:57

Det är faktiskt ganska smart, för just mjölksyrabakterierna är anpassade för att leva i sura förhållanden. Genom att sänka pH kan de ta kål på andra bakterier som inte klarar av den livsmiljön och då få färre konkurrenter om näringsämnena och livsutrymmet.

paruthy18 1446 – Avstängd
Postad: 17 mar 2018 16:11

okej .....  nu förstår jag

tack så mykt

Svara
Close