syra bas jämvikter
finns det några faktorer som påverkar syra bas jämvikter? jag bör kunna uppge faktorer, men kommer ej på någrA?
Kan du vara snäll och skriva av frågan ord för ord! Så som frågan är formulerad vet jag inte hur jag skulle svara på den.
"vilka faktorer påverkar syra-bas-jämvikter?"
Vilken syra eller bas det är
temperaturen
lösningens pH
jaha nej jag läser på distans och har fått ett papper om vad jag bör kunna inför provet. där står bla 'du bör kunna vilka faktorer som påverkar syra-bas-jämvikter'.
Så som jämviktslägen påverkas av tryck konc och temp, finns det något liknande som påverkar syrabasjämvikter?
Vilken syra eller bas det är
temperaturen
lösningens pH
trodde du ställde de frågorna till mig ang min fråga! :)
På 'vilken syra/bas det är' antar jag att det tex har att göra med hur vissa syror är fullständigt protolyserade och andra inte, men hur menar du med temperaturen/ph? är det så att ju högre temp desto snabbare uppnås jämv?
någon som vet?