Succinatdehydrogenas bärnstensyra lab
Hej , jag gör en labb med succinatdehydrogenas där vi använt köttfärs som enzym. I ett av provrören sker en minimal avfärgning, provröret innehåller endast köttfärs, avjonat vatten, metylenblått, samt en buffert. Alltså varken en inhibitor eller bärnstensyra.
Min fråga är nu hur köttfärsens egna succinat kan förbrukas?
Den enda förklaring jag kan tänka på är att det måste finnas en liten mängd succinatjoner i köttfärsen som binder till enzymet och det bildas små mängder fumarat?
majole skrev:Hej , jag gör en labb med succinatdehydrogenas där vi använt köttfärs som enzym. I ett av provrören sker en minimal avfärgning, provröret innehåller endast köttfärs, avjonat vatten, metylenblått, samt en buffert. Alltså varken en inhibitor eller bärnstensyra.
Jag antar att röret inte "endast" innehåller detta utan även enzymet? Svaret skiljer sig om enzymet är tillsatt.
Det finns dock succinatdehydrogenas i cellerna i köttfärsen, så även om du inte tillsatt enzymet till röret kan succinat oxideras för succinatdehydrogeas frisätts från cellerna (i väldigt små mängder dock).
Min fråga är nu hur köttfärsens egna succinat kan förbrukas?
Den enda förklaring jag kan tänka på är att det måste finnas en liten mängd succinatjoner i köttfärsen som binder till enzymet och det bildas små mängder fumarat?
Det skulle nog kunna ske, men mängden succinatjoner är nog för liten, och därför är det nog något annat som får den svaga avfärgningen av de intensiva blåa färgen.
Metylenblått ändrar färg när det reduceras, men denna reduktionsreaktion är inte specifikt för just succinatdehydrogenasets produkt. Så att färgen ändras behöver inte enbart bero på att succinat oxideras, finns det andra ämnen närvarande som kan reducera metylenblått kommer det att ske.