Smältentalpi för is
Hej jag har gjort en slutsats/ diskussion som jag skulle vilja ha hjälp med, jag skrev såhära, men vill ha hjälp med hur jag kan utveckla det och vad jag kan förbättra.
Under laborationen utfördes tre försök för att bestämma smältentalpin för is. Resultaten fick värdena 339 KJ/ Kg, 442,4 KJ/Kg och 341 KJ/ Kg. Medelvärdet av dessa resultat blev 374 KJ/ Kg och slutsatsen som kan dras är att detta resultat ligger inom en rimlig marginal för smältentalpiteten för is i jämförelse med 334 KJ/Kg, som är smältentalpiteten för is enligt formelboken.
Resultaten av undersökningarna kan vara trovärdiga, dock kan det vara bra att uppmärksamma variationen mellan dessa resultat som indikerar att det fanns felkällor med denna laboration. Felkällor inkluderar mätfel, samt dålig isolering av termosen. Dessa felkällor kan i framtida experiment undvikas genom användning av till exempel lock för att säkerställa ett bättre resultat. I ett försök att minimera felkällorna så beräknades medelvärdet för smältentalpiteten för is utifrån dessa tre försök och det hamnade på 374 KJ/Kg.
Den här laborationen ger kunskap om varför smältentalpi är viktigt för att den ger information om hur mycket energi som krävs för att smälta material och den kunskapen är viktig för att förstå övergången mellan fast och flytande tillstånd.
Fortsätt i den tråden som redan finns om frågan. Jag låser denna/Jonto, moderator