smält punkt
salt smälter vid lägre temperatur än vanliga vatten .men varför smälter is när man håller salt på is?s
MVH
kan nån hjälpa mig med det här?
jag har hittat en förklaring till det här men är det rätt?
när man håller salt vatten med is så reagerar dem och bildas saltvatten. saltvatten har lägre smältpunkt än vanliga vatten alltså det behövs att temperatur måste vara mycket mindre att den ska frysa. så kan saltvatten inte frysa till is i den här temp , så smälter den och blir till vätska
I stort sett är förklaringen korrekt.
tack men finns nån annan förklaring också eller?
På gymnasie- eller högskolenivå skulle jag svara ja.
okej.... kan du förklara det utan att det bli såååå krångligt ? om du kan förklara det snälla!
Det har att göra med entropi, entalpi och Gibbs fria energi. Som du förstår är det lite i längsta laget att skriva om i ett webbforum. Du kanske skall läsa kemi på universitet eller tekninsk högskola om några år?
okej .... :) men tack för hjälpen iaf