7 svar
324 visningar
Saasha 269 – Avstängd
Postad: 19 feb 2018 10:54

smält punkt

salt smälter vid lägre temperatur än vanliga vatten .men varför smälter is när man håller salt på  is?s

MVH

paruthy18 1446 – Avstängd
Postad: 20 feb 2018 15:57

kan nån hjälpa mig med det här?

jag har hittat en förklaring till det här men är det rätt?

 när man håller salt vatten med is  så reagerar dem och bildas saltvatten. saltvatten har lägre smältpunkt än vanliga vatten alltså det behövs att temperatur måste vara mycket mindre att den ska frysa. så  kan saltvatten inte frysa till is  i den här temp , så smälter den och blir till vätska 

Smaragdalena 80504 – Avstängd
Postad: 20 feb 2018 19:27

I stort sett är förklaringen korrekt.

paruthy18 1446 – Avstängd
Postad: 20 feb 2018 19:32

tack men finns nån annan förklaring också eller?

Smaragdalena 80504 – Avstängd
Postad: 20 feb 2018 23:17

På gymnasie- eller högskolenivå skulle jag svara ja.

paruthy18 1446 – Avstängd
Postad: 20 feb 2018 23:22

okej.... kan du förklara det utan att det bli såååå krångligt ? om du kan förklara det snälla!

Smaragdalena 80504 – Avstängd
Postad: 21 feb 2018 08:58

Det har att göra med entropi, entalpi och Gibbs fria energi. Som du förstår är det lite i längsta laget att skriva om i ett webbforum. Du kanske skall läsa kemi på universitet eller tekninsk högskola om några år?

paruthy18 1446 – Avstängd
Postad: 21 feb 2018 18:50

okej .... :) men tack för hjälpen iaf

Svara
Close