Skillnaden mellan kokning och avdunstning
Hej alla
Önskar att ni hade en bra nationaldag om man säger så!
Jag har fått som en skoluppgift ett papper med frågor som man måste svara på.
En av frågorna var som följande:
Vad är skillnaden mellan kokning och avdunstning?
Jag tänkte så här :
Skillnaden mellan kokning och avdunstning är att kokning är när en vätska når sin kokpunkt och övergår till gasform medan avdunstning är når en vätska långsamt med ett ökande temperatur hela tiden ångas tills den når sin kokpunkt.
Jag vet inte om jag tänkte rätt och skulle vara väldigt tacksam för hjälp
Tack på förhand
Avdunstning är när en del av t ex vattenmolekylerna (de som råkar ha högst hastighet) lossnar från vattnet och försvinner upp i luften, trots att temperaturen är lägre än kokpunkten. Det är t ex tack vare avdunstning som tvätten torkar.
Tack för hjälpen