rätta till texten
Jag är så tacksam att någon kan hjälpa mig med den texten.
Nuförtiden blir allt fler människor intresserade av att förbättra och bevara sin hälsa, för att nå bästa möjliga fysiskt och psykiskt välbefinnande måste man se till att kroppen får de näringsämnen den behöver. En av de viktigaste hälsosam kost som människor behöver använda för kroppen dagligen är C-vitamin. För att undvika skörbjugg och andra kroniska sjukdomar ska finnas tillräckligt med C-vitamin, samt en väl balanserad och hälsosam kost. Innehållet i C-vitaminer varierar i olika produktion med olika halten som till exempel, apelsiner, citronfrukter och grönsaker som inklusive tomater och grön paprika. Vidare är C-vitamin en näringsämnen som kan förändras vid uppvärmning och kan lätt förlusta halten i fruktjuicer.
Det kan finnas en stor skillnad i halten av C-vitamin i olika produkter som tillverkas i olika fabriker med varierande innehållet, samt kanske inte stämmer överens med innehållsförteckningarna som står på juicepaketet. För att få en bättre förståelse för vad som sker med C-vitaminhalten vid uppvärmning, ville jag i mitt arbete undersöka om vad händer med halten av C-vitamin vid uppvärmning med den analyserade halten, samt hur är innehållet på olika produkter.
Nu för tiden - - - hälsa. För att - - - fysiska och psykiska - - -. Bland det viktigaste för kroppen är C-vitamin. Brist på detta vitamin kan ge skörbjugg och andra sjukdomar. C-vitamin finns i apelsiner och andra citrusfrukter och i grönsaker som broccoli och paprika. Halten varierar dock med produktionssättet och med behandlingen. Uppvärmning och annan behandling minskar C-vitamininnehållet som kan bli ganska litet i vissa juicer.
Tack så mycket Henrik!