Paulings skala
Hej, jag har fått en elektronegativitet tabell från min lärare och det är samma som ska användas till kursprovet, men jag kan inte hitta Ar i tabellen. Finns det någon anledning till detta?
Tack för svar
Diya Rzgar skrev:Hej, jag har fått en elektronegativitet tabell från min lärare och det är samma som ska användas till kursprovet, men jag kan inte hitta Ar i tabellen. Finns det någon anledning till detta?
Tack för svar
På Wikipediaasidan finns det inte några värden för neon eller helium heller. Vad har dessa tre ämnen gemensamt?
Smaragdalena skrev:Diya Rzgar skrev:Hej, jag har fått en elektronegativitet tabell från min lärare och det är samma som ska användas till kursprovet, men jag kan inte hitta Ar i tabellen. Finns det någon anledning till detta?
Tack för svar
På Wikipediaasidan finns det inte några värden för neon eller helium heller. Vad har dessa tre ämnen gemensamt?
handlar det om att de alla är från grupp 18 och har ädelgasstruktur?
Ja, det är ämnen som ingenting (inte ens fluormolekyler, som är starkast av allt) kan dra bort en elektron från, eller kan dra till sig en elektron från något.
Smaragdalena skrev:Ja, det är ämnen som ingenting (inte ens fluormolekyler, som är starkast av allt) kan dra bort en elektron från, eller kan dra till sig en elektron från något.
Nu förstår jag varför de inte är med tack så mycket, men hur kan man tänka när det kommer till frågan: Vilka bindningar bryts ner när argon smälter?
Vilka bindningar bryts ner när argon smälter?
Vilka sorters bindningar kan det finnas mellan (i det här fallet enatomiga) molekyler?
Smaragdalena skrev:Vilka bindningar bryts ner när argon smälter?
Vilka sorters bindningar kan det finnas mellan (i det här fallet enatomiga) molekyler?
Kan det vara Van der waals bindning?
Ja, det håller jag med om. Vilka sorters bindningar tror du inte att det är?
Smaragdalena skrev:Ja, det håller jag med om. Vilka sorters bindningar tror du inte att det är?
Jag antar det inte kan vara dipol och väte bindning, det kan inte heller vara en metallbildning tänker jag. Men jag är osäker när det kommer till jonbindning
Kan en argonatom bli till en jon? Blir den positivt eller negativt laddad i så fall? (Dessutom har jag redan hållt med dig om att det är vdW det handlar om.)
Smaragdalena skrev:Kan en argonatom bli till en jon? Blir den positivt eller negativt laddad i så fall? (Dessutom har jag redan hållt med dig om att det är vdW det handlar om.)
Juste, argon är ju från grupp 18 då den vill inte bilda några joner alls.
Tack så mycket för förklaringarna nu känns det att jag har fått en bättre bild av kemisk bindningarna!