2 svar
447 visningar
Eugene behöver inte mer hjälp
Eugene 22 – Fd. Medlem
Postad: 18 nov 2019 13:34

Pasta

Hej! Igår kväll kokade jag pasta och började fundera över varför pastan blev mjuk? Är det värmen eller är det vattnet som gör att pastan blir mjuk? Ifall det är det ena eller andra, kan man då ta bort den andra komponenten så att pastan ändå blir mjuk? Eller är det en blandning av både vatten och värme? Jag uppskattar ett kemiskt svar till detta fenomen. 

Smaragdalena 80504 – Avstängd
Postad: 18 nov 2019 14:29

Det är i första hand vattnet. Pasta skulle mjukna om du lägger det i kallt vatten också, men det skulle ta väldigt mycket längre tid. Prova själv!

Teraeagle 21191 – Moderator
Postad: 18 nov 2019 15:21

En blandning:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Starch_gelatinization?wprov=sfti1 

Svara
Close