3 svar
323 visningar
amanda_karsson behöver inte mer hjälp
amanda_karsson 111 – Fd. Medlem
Postad: 21 okt 2018 22:23

organiska ämnens kokpunkt/smältpunkt

 

Hur skiljer sig kokpunkt/smältpunkt mellan olika organiska ämnen utifrån intermolekylära bindningar som kan uppstå mellan molekylerna?

Smaragdalena 80504 – Avstängd
Postad: 21 okt 2018 22:25

Hur har du tänkt själv? Det står i Plujggakutens regler att du skall visa hur du har försökt och hur långt du har kommit.

Pikkart 953
Postad: 21 okt 2018 22:26

Ju starkare bindningarna blir desto högre blir kokpunkten. Det finns generella regler gällande styrkan i bindningarna. Jonbindningar och vätebindningar är typiskt starka.

Teraeagle 21180 – Moderator
Postad: 21 okt 2018 22:34

Den frågan finns besvarad i FAQ:

https://www.pluggakuten.se/trad/faq-vad-behover-jag-kunna-inom-amnet-kemi/?order=all#post-73024904-c10b-41e2-9c69-a8d00144c945 

Svara
Close