Organisk kemi
Hej, jag kommer ingen vart med denna fråga, hjälp.
Din bild är borta? Kan du lägga upp bilden igen här i tråden? Hur har du försökt?
Börja med att visa hur långt du kommit med ditt svar på a) och b), så blir det enklare för oss att hjälpa dig vidare till ditt svar.
mag1 skrev:Börja med att visa hur långt du kommit med ditt svar på a) och b), så blir det enklare för oss att hjälpa dig vidare till ditt svar.
på a tror jag att sterinsyra har en högre smältpunkt
Ja det stämmer. Hur kan du motivera/förklara detta?
mag1 skrev:Ja det stämmer. Hur kan du motivera/förklara detta?
Ja fick svaret från någon annan men jag vet inte varför.
Det är förklaringen som är poängen med frågan. D.v.s. att öka din förståelse för hur organiska föreningar som fetter beter sig utifrån ämnets struktur.
Börja med att beskriva hur du tror det kommer sig att stearinsyran har högst smältpunkt.
Här finns lite information om smältning av ämnen om du fastnar:
https://www.naturvetenskap.org/kemi/hogstadiekemi/materiens-tre-former/fasoevergangar/
Red: bytte länk.