8 svar
57 visningar
hello321 38
Postad: 28 jan 2022 15:21 Redigerad: 28 jan 2022 15:27

Organisk kemi

Hej, jag kommer ingen vart med denna fråga, hjälp.

Din bild är borta? Kan du lägga upp bilden igen här i tråden? Hur har du försökt?

hello321 38
Postad: 28 jan 2022 15:24 Redigerad: 28 jan 2022 15:28

.

mag1 9478
Postad: 28 jan 2022 15:30

Börja med att visa hur långt du kommit med ditt svar på a) och b), så blir det enklare för oss att hjälpa dig vidare till ditt svar.

hello321 38
Postad: 28 jan 2022 15:34
mag1 skrev:

Börja med att visa hur långt du kommit med ditt svar på a) och b), så blir det enklare för oss att hjälpa dig vidare till ditt svar.

på a tror jag att sterinsyra har en högre smältpunkt

mag1 9478
Postad: 28 jan 2022 15:50

Ja det stämmer. Hur kan du motivera/förklara detta?

hello321 38
Postad: 28 jan 2022 16:12 Redigerad: 28 jan 2022 16:13

.

hello321 38
Postad: 28 jan 2022 16:13
mag1 skrev:

Ja det stämmer. Hur kan du motivera/förklara detta?

Ja fick svaret från någon annan men jag vet inte varför.

mag1 9478
Postad: 28 jan 2022 18:44 Redigerad: 28 jan 2022 18:51

Det är förklaringen som är poängen med frågan. D.v.s. att öka din förståelse för hur organiska föreningar som fetter beter sig utifrån ämnets struktur.

Börja med att beskriva hur du tror det kommer sig att stearinsyran har högst smältpunkt.

Här finns lite information om smältning av ämnen om du fastnar:

https://www.naturvetenskap.org/kemi/hogstadiekemi/materiens-tre-former/fasoevergangar/

Red: bytte länk.

Svara
Close