Omättade fetter
Vad heter de vanligaste omättade fetterna?
Det är en fråga som jag inte förstår. Ska jag skriva att det finns fleromättade och enkelomättade eller ska jag skriva själva produkten som ex olivolja. Hur kan jag förklara denna. Svaret på frågan vet jag men jag vet inte vilket det menas.
Jag vet inte riktigt vad som menas med frågan, för det beror på vilken detaljnivå ni har lagt er på.
Jag gissar att de menar produkterna, som olivolja, men jag tycker det är lite fel att fråga så om ämnet är kemi. Ska man vara noga är ju olivolja en blandning av flera olika fetter. En stor majoritet av dessa är omättade, men inte alla.
Å andra sidan är det inte rimligt att man ska kunna namn på de enskilda fetterna när man går på högstadiet. Man skulle möjligen kunna gå igenom namn på några olika fettsyror (ett fett är ju en kemisk förening mellan glycerol och fettsyror). Men det är ju inte fettsyror man frågar om, så det är det nog inte.
tack så mycket för hjälpen. Själv så vet jag faktiskt inte men det är nog trodligen så. Hela uppgiften handlar om VAR FINNS OMÄTTAT FETT. Kaske lite oklar fråga men det borde nog vara någon av de.