Nysilver, smart eller inte särskild?
EPNS = electro plated nickel silver.
En legering av koppar, zink och nickel. Med en ytbeläggning av rent silver. (på skedar)
Men är det så smart att tillsätta nickel, som är i för sig dold under lager av rent silver.
Men ändå så är det så att nickel är en av de absolut vanligaste metall alergener, och är väldigt vanligt i befolkningen. Att tillsätta det i skedar som ska användas i samband med måltid?
Är inte det lite sadistiskt, eller masohistiskt, om man nu skulle ha haft nickel allergi. Men det förutsätter kanske då, att det finns repor på skeden, så att nicklet kan komma fram, annars är det lugnt då, eller?
Vanliga rostfria bestick innehåller cirka 8 % nickel, så nysilver är väl knappast värre?
Vanliga rostfria bestick innehåller cirka 8 % nickel, så nysilver är väl knappast värre?
Kan man jämföra en järnlegering och en kopparlegering på det viset?