1 svar
272 visningar
rs77 182 – Fd. Medlem
Postad: 2 apr 2020 16:26 Redigerad: 2 apr 2020 16:27

Nedbrytning av proteiner

Hej,

Försöker undersöka varför provröret D inte har spjälkats. Kan det bero för att provröret inte innehåller saltsyra? Jag förstår att C inte har spjälkats eftersom provröret inte innehåller enzymet pepsin. 

I provrör D så innehåller provröret pepsin, men ändå har det inte spjälkats? Varför?

 

Jag har även kommit fram till att enzymer denatureras snabbare vid högre temperatur, och därför är lösningen klarare vid temperatur 38 grader. 

Kan någon rätta mig?

ErJodk 73 – Fd. Medlem
Postad: 2 apr 2020 18:09

För att pepsin ska kunna verka så måste det vara i en miljö med väldigt lågt pH, som i magsäcken. Så din gissning stämmer nog bra den.

Svara
Close