3 svar
336 visningar
aaaa1111 417
Postad: 9 jul 2022 21:39

Natur

Hej pluggakuten! gjort liknande inlägg innan, men jag börjar natur efter sommaren och jag vill gärna höra om era bästa studietekniker/tips, samt tips hur jag kan förbereda mig inför gymnasiet! :)

anony123 163 – Fd. Medlem
Postad: 10 jul 2022 01:49

Tja!

Försök att tydligt skilja på studietid och fritid genom att plugga utan distraktioner och i korta intervall (typ 25 min plugg och 5 min rast). Tänk på att ens förståelse för ämnet är viktigare än antalet timmar man har pluggat. Det är en stor fördel om du så tidigt som möjligt får ett hum om vad du vill läsa efter gymnasiet så att du vet vad du behöver fokusera på. Vissa universitet har en särskild kvot för antagningsprov utöver HP och betyg som kan vara en lättare väg in till drömutbildningen. Studiemotivationen brukar avta med tiden så jag rekommenderar att alltid ligga i fas och att inte skjuta upp plugget alltför mycket. Annars finns det inte mycket att oroa sig för.

Lycka till!

destiny99 8177
Postad: 11 jul 2022 17:01
abbee11 skrev:

Hej pluggakuten! gjort liknande inlägg innan, men jag börjar natur efter sommaren och jag vill gärna höra om era bästa studietekniker/tips, samt tips hur jag kan förbereda mig inför gymnasiet! :)

Jag är ingen mästare direkt , men jag skulle starkt rekommendera att du tar reda på olika studietekniker genom skolan eller kolla på björn liljeqvist videos om hur man pluggar bäst. Jag har haft väldig dålig studieteknik senaste åren och upptäckt honom nyligen och önskar att jag hade upptäckt honom tidigare då jag läste natur och kompletterade senare en hel del kurser på komvux. Kämpa på och hitta goda klasskamrater att plugga med om det behövs! Det är ej hela världen om du ej vet under gymnasiet vad du vill plugga till. Det tog mig många år att komma på vad som intresserade mig och pendlade mellan många utbildningar. Lycka till! 👍🏾 

FelixGustavsson 28
Postad: 15 aug 2022 12:35

- Försök lämna ett så positivt första intryck som möjligt på lärarna. Detta är viktigast i ämnen med mindre objektiv bedömmning som t.ex idrott. Lärare bildar ofta (kanske omedvetet) en uppfattning om dig ganska tidigt. Ett positivt första intryck gör också att du lättare kan prata med lärare när du faktiskt undrar något.

- Kom till lektionerna förberedd. Det är mycket skönare att ligga lite före än lite efter. Titta på t.ex Matteboken.se eller Magnus Ehingers filmer innan en lektion.

- Kurserna på gymnasiet är längre än dem i högstadiet. Detta gör betyg mer rättvisa, men också mer arbetskrävande.

- Prov under första halvan av kursen är mindre viktiga än de i slutet. Resulteten spelar knappt någon roll alls. Ge inte upp efter ett dåligt första prov - försök istället lära dig vad du inte är så bra på och utvecklas under kursens gång för att få riktigt bra resultat på slutproven.

- Om du orkar plugga mer än ett par timmar i sträck har du antagligen en ineffektiv studieteknik. Försök hitta de sättet du effektivast lär dig saker så du har mer tid till annat.

- Ha kul

Svara
Close