Näringskedja
Vilken/vilka fördelar och nackdelar kan du se med att människor skaffar mat långt ned i näringskedjorna?
Fördelar:
1. när människor skaffar mat långt med i näringskedjan kan de minimera risken att samla i sig massa miljögifter som kommer att lagras i kroppens fett och proteinvävnad.
Nackdelar?
hittar inga,
Det kanske kan vara så att om människor konsumerar allt för mycket vegetabilier kommer vissa arter att utrotas, låter det som en vettig tanke?
polla gärna tips med mig.
Om vi äter mer av vegetabilier/insekter etcetera lång ner i näringskedjan, kan så klart vissa arter påverkas negativt (både den arten vi äter, men även de andra arter som samspelar/äter av arten). Men vi skulle väl kunna odla mer av "matarten" precis som vi gör nu?
Om vi konsumerar från arter längre ner i näringskedjan, hur ser det ut med energi och resursutnyttjandet kommer det förändras? T.ex. jämför ett kilo protein från ko med ett kilo protein från ärtväxter eller insekter?
Finns det någon positiv/negativ effekt på t.ex. miljön/svält med att det går åt mindre energi/resurser för att bilda maten om vi äter arter längre ned i näringskedjan?