Minskad köttkonsumtion lösning på östersjön
Jag har skrivit: "för att djuren som ska bli kött ska få mat behöver åkrar gödas. Gödningsämnena innehåller kväve och fosfor. Mycket kommer rinna med bäckar och åar ut i Östersjön. Detta bidrar till övergödningen. Minskad köttkonsumtion skulle leda till att färre djur föds upp och därmed behöver färre åkrar gödas.
Stämmer det?
Tack i förhand!!!!
Antag att du är en bonde som äger en åker där du odlar djurfoder. Plötsligt vill ingen köpa djurfoder, så du kan inte odla den produkten längre.
Börjar du odla något annat eller stänger du ner verksamheten? I grund och botten är det detta som avgör huruvida din tes stämmer eller inte.
Teraeagle skrev:Antag att du är en bonde som äger en åker där du odlar djurfoder. Plötsligt vill ingen köpa djurfoder, så du kan inte odla den produkten längre.
Börjar du odla något annat eller stänger du ner verksamheten? I grund och botten är det detta som avgör huruvida din tes stämmer eller inte.
jag skulle odla annat. Men det är väll ändå bättre med minskad köttkonumtion eftersom djuren också släpper ut avföring som innehåller näring som åker med ut i östersjön?
Ja så kan det säkert vara. Du får leta efter källor där det står något om det.
På sätt och vis är det ju samma sak eftersom man ofta gödslar med just djurens avföring. Det blir inte nödvändigtvis bättre om man ersätter detta gödsel med lika mycket konstgödsel (snarare tvärt om).
Teraeagle skrev:Ja så kan det säkert vara. Du får leta efter källor där det står något om det.
På sätt och vis är det ju samma sak eftersom man ofta gödslar med just djurens avföring. Det blir inte nödvändigtvis bättre om man ersätter detta gödsel med lika mycket konstgödsel (snarare tvärt om).
ok! tack!