2
svar
279
visningar
StephCurry30 behöver inte mer hjälp
Miljö, hälsa och ekonomi
Jag har en fråga som jag undrar över.
Är vegetarisk köttfärs bättre än köttfärs inom aspekterna miljö, ekonomi och hälsa?
Börja med Ekonomi; vilken produkt är billigast för konsumenten? Här kan du räkna med priset per kilo färs eller priset för antalet kalorier.
En till ekonomisk aspekt är att beroende på färsens ursprung så kommer konsumentens pengar hamna i olika länder. Vilket är bäst där?
På miljö så kan du tänka på koldioxidutsläpp, djurvälfärd, markanvändning, vattenanvändning, biologisk mångfald, osv..
En ko släpper ut väldigt mycket koldioxid och metangas i luften.
Hälsa; mättat fett. Kolla på Livsmedelsverkets webbsida vad de säger om rött kött (nötkött).
Tack för hjälpen! :)