Louis Pasteur experiment hemma
Hej!
Jag gör Louis Pasteurs experiment via en naturvetenskap 1a2 kurs och jag gör den med köttbuljonger.
En av frågorna är "vilka mikroorganismer tror du kommer växa?"
Jag har provat googla runt men vet inte vad jag ska söka efter eller vad för svar som söks, om de är väldigt specifikt över vilka mikroorganismer som just finns i köttbuljong eller om de svar dom söker är typ svamp, mögel osv.
Även fast det egentligen är olika frågor så tror jag det är bättre om du diskuterar alla dessa frågor i samma tråd, för det blir lätt rörigt när du har tre trådar om vad som egentligen är samma uppgift.
Jag har hintat om detta i en av dina andra trådar. Svampar kan definitivt dyka upp, både mögelsvampar och jästsvampar vars sporer finns nästan överallt - på ytor, i luften etc. Vad gäller bakterier så är mjölksyrabakterier ganska vanliga i många livsmedel, men kanske inte i köttbuljong(tärningar) som ju är en ganska salt substans.
Tack för svar.Vart kan jag hitta källor om detta?