Lättlösligher
Ju fler bindningar två molekyler binder med, blir dessa då svårare att separera?
Och kopplat till denna: Ju fler Oh grupper innebär väl högre kok och smältpunkter, eller har jag fel. Och om detta konstanterade är sant, så varför?
Gloson1 skrev:Ju fler bindningar två molekyler binder med, blir dessa då svårare att separera?
Och kopplat till denna: Ju fler Oh grupper innebär väl högre kok och smältpunkter, eller har jag fel. Och om detta konstanterade är sant, så varför?
Det är alldeles för allmänna påståenden för att det skall gå att svara vettigt på detta.
Men om vi skulle tala generellt. Ökar antalet bindningar och OH-grupper lättlöslighet i bland annat vatten?
Det är en alldeles för generell fråga för att det skall gå att svara på den. Handlar det om alkoholer eller någon annan ämnesklass eller organiska ämnen i allmännhet eller alla tänkbara ämnen?
Just denna handlar om alkoholer. Innebär fler OH-grupper till xempelvis vatten, då de binder med vötebinsning, att ämnena blir svårare att separera?