1 svar
308 visningar
852sol behöver inte mer hjälp
852sol 1213 – Fd. Medlem
Postad: 14 nov 2019 18:32

Lättare att öppna en frys

Det är ju lättare att öppna en frys första gången än andra gången (om du andra gången öppnar den precis efter dörren stängts). Det beror ju i sin tur på att partiklar med värme åker in i frysen för att skapa termisk jämvikt. Sedan kan vi inte öppna igen förrän hastigheten bland partiklarna minskar men jag förstår inte riktigt varför vi inte kan öppna förrän temperaturen har jämnats ut!

tack på förhand

Dr. G 9479
Postad: 14 nov 2019 20:53

Du kan inte öppna förrän trycket i frysen har jämnats ut.

Den varma luften som åkte in i frysen kyls snabbt ner när dörren öppnas, vilket gör att trycket sjunker. Lufttrycket trycker fast dörren. Undertrycket i frysen gör att luft sugs in i frysen utifrån, så efter ett tag är trycket i frysen lika stort som omgivande lufttryck.

Svara
Close