Låg-, medel- och högintensiv träning
Jag jobbar just nu om olika energikällor och hur dem används vid ett låg-, medel- och högintensiv träning. Det lågintensiva passet är 70 minuter, det medelintensiva passet är 120 minuter och det högintensiva passet är 35 minuter långt.
Jag har försökt hitta olika alternativ på google och läsa i idrottsboken samt försökt hitta svaren i powerpointen vi fått o classroom. Som jag förstår det så används främst fett som energikälla vid ett lågintensivt pass, men att även musklerna används vid träningen och av den anledningen används även proteinet eftersom omsättningen av proteinet i musklerna ökar, däremot hittar jag inte hur kolhydraterna används i lågintensiv träning,
däremot har det varit svårt att hitta svaren på medel och högintensiv träning, finns det några vettiga källor där man kan hitta bra svar?
Anaerob ( mjölksyraträning) ofta högintensivt. Ofta korta intervall.
Aerob ( syre finns närvarande i processen) Lägre intensitet.
Dessa begrepp styr lite hur kroppen väljer sitt bränsle.
Kroppen använder sig av glykogen (kolhydrater) tills detta är slut. Fett är bra bränsle men jobbigare för kroppen att använda.
Läs bloggen nedan- väldigt informativ
https://sofiabursjoo.se/traningsinspiration/kroppens-energisystem-skillnader-aerobt-anaerobt/