laboration 1- mat
laboration 1
syfte med ett laboration är:
Att undersöka hur mycket vatten det finns i livsmedlet.
men hur kan man undersöka det?
man kan ta tex en äpple eller gukra som livsmedel som ska undersökas men hur kan man genomför de?
mvh
Torkning?
menar du man tar hur mycket tid behövs för att torka livsmedel?
Väg, torka, väg igen. Skillnaden mellan vikterna är hur mycket vatten som fanns i livsmedlet.
aha.... men menar du att man bränner mat eller hur torkar man mat? i solljuset eller ?
Torkskåp, ugn, solen...
okej men kommer inte experiment ta lång tid?
Det beror ju helt på hur man gör det och vad livsmedlet är. En upphackad gurka torkar snabbt i ett torkskåp med luftdrag och hög temperatur. Det tar däremot lång tid för en hel gurka att torka i solen.
okej nu förstår jag ... tack
men vänta om man får tex
bröd, gurka, smör , färsk fisk och spenat
och får uppgift att hitta vilken innehåller mer vatten,,,,, så går det torknings method eller kan man inte använda pressnings method?
Pressning vet jag inte vad det innebär, men spontant så låter det krångligare.
okej så går det att torka?
Det har jag redan skrivit.
okej ....
tack så mycket för svaret