2 svar
361 visningar
Tella 201
Postad: 27 apr 2022 16:28

Labb

Pepsin är ett enzym som kan bryta ner protein i äggvita. När proteiner har brutits ner blir äggvitan mer genomskinlig. Nedbrytningen går olika snabbt beroende på om det sker vid lågt eller neutralt pH värde.

Lösning    ph.           Innehåll

1.              Lågt.          Lika stora volymer av äggvita pepsin och saltsyra

2.              Neutralt.    Lika stora volymer av äggvita. Pepsin och vatten

Bland till de två lösningar enligt tabellen och undersök om lösningen 1 eller lösning 2 snabbast blir genomskinlig 

Anteckna dina resultat 

Kan ni förklara hur man ska höra

psihainroe 74
Postad: 27 apr 2022 18:01

Vad är det du inte förstår i metoden?

Jag tolkar det som att du ska göra två blandningar med valfria volymer, det vill säga det är endast förhållandena mellan ämnena som du behöver ta hänsyn till.

Tella 201
Postad: 27 apr 2022 21:22

Men jag menar vad ska man ta först och hur ska man göra kan du förklara sättet?

Svara
Close