Krafter under proteinveckning
Hej jag har lite frågor för proteinveckning & svaga interaktioner som sker då.
Proteinveckning: Är med på att hydrofoba aminosyrorna i proteinets inre ”kompenserar” entropi minskningen som sker under proteinets veckning (högt ordnade struken av de färdig veckade proteinet=minskat entropi) genom att de just arrangerar sig i proteinets inre och fortsätter därmed h2o molekyler. Det gör att H2O molekylernas entropi ökar. Samt att andra svaga bindningar faciliterar proteinveckning processen och stabiliserar det färdig veckade proteinet 3D konformation.. men förstår inte riktigt hur menar man att när man skriver i min bok ”Dessa interaktioner ersätter interaktioner med H2O som äger rum i det ovikta proteinet”. När man syftar på andra svaga bindningar som faciliterar proteinveckning (ink. van der der waals, vätebindningar)
Fråga: Hur ersätter interaktionerna interaktionerna med H2O som äger rum i "det ovikta proteinet”?
Denna bild visar: jag hur jag tänker mig:) Men enbart för hur de hydrofoba interaktioner deltar.