Kött
Jag undrar vad fördelen är med köttfärs som har en hög kött-procent. Varför är det så bra med så mycket kött så möjligt och inte andra grejer?? Kanske har fel nu - men rätta gärna!
Rubrik skriven utan caps lock. /Smutstvätt, moderator
Vad menar du? Om det inte är 109 % malet kött får det väl inte kallas köttfärs?
Det som skiljer olika köttfärs brukar vara hur mycket fett och hinnor som tas med i malningen.
Vanligast är att köttfärsen märks med "10% fetthalt", ett ungefärligt maxvärde baserat på de styckdelar som används till färsen.
Största fördelen med lägre fetthalt är i mitt tycke inte att det är mindre fett, det är att delarna är bättre putsade innan styckningen vilket gör att hinnorna inte är med (de kan göra t ex köttbullssmet lite seg).
jag har alltså valt willys kött. Sen så ska jag argumentera varför deras köttfärs är mycket bättre än andras affärer såsom coop, hemsköp etc. Och jag tänker att jag argumenterar att willys köttfärs har "bättre" innehåll än dem andras. Men det blev lite fel och hittar dock inget ja kan argumentera om varför just Willys köttfärs kan vara bättre än just andra affärer
Det blir väldigt svårt eftersom Willys svenska köttfärs kommer från Scan, den största leverantören, och deras köttfärs finns i de flesta butiker. Utöver små skillnader är det enda som skiljer från vilket land köttfärsen kommer. Alla butiker erbjuder både svensk och utländsk köttfärs. Generellt sett är den svenska bättre eftersom djurhållning har starkare regler i Sverige men som sagt ingen skillnad mellan butiker.
Om det är möjligt tycker jag att du antingen bör byta ämne eller ändra vinkel, t ex till att argumentera för svenskt kött.