Kolväte, Oljeraffinering, Alkohol
Det är något som jag tror finns ett samband kring men jag inte riktigt förstår. Vid oljeraffineringen så delas kolvätena inuti råoljan genom olika kokpunkter. De som hamnar längs upp på fraktioneringstornet är de små kolvätena med låga kokpunkter. Finns det då något samband där kanske, längre ner i tornet=större molekyler=större energi?
Ju längre tid som stenkol lagras desto fler kolatomer den består utav. Hur är det positivt? Fler kolatomer=Större energiproduktion?
Varför är vissa alkoholer lättare antändbara än andra? Har det också med molekylerna att göra. Söker gärna en förklaring på åk8 nivå och inte alltför avancerad.
Det står i Pluggakutens regler att du skall göra en tråd för varje fråga. Här är det tre frågor i samma tråd, och då blir det lätt rörigt. Jag låser den här tråden, men du får gärna svarta en tråd frö varje fråga, där du även skall berätta vad du har tänkt själv. /moderator