kaffe frågor
1.Varför försvinner inte den bruna färgen på kaffe genom filtrering?
2.Vilken metod skulle du kunna använda för att få bort den bruna färgen från kaffe?
min aning om frågor
1.för kaffeets partiklar jämnt fördelade över hela vattnet
2.destillering
men jag tror inte att mina svaret är helt rätt så kan du hjälpa ,ig med et?
tack på förhand
1. För att de upplösta partiklarna är så små att de passerar tvärs igenom filtret.
2. Det bör fungera. Ett annat sätt är aktivt kol + filtrering - då fastnar de små "kaffepartiklarna" på kolet, och kolet fastnar i filtret.
Nu blev jag kaffesugen, men det är för sent för mig för att dricka mer kaffe i kväll! Fy på dig!
Nu blev jag kaffesugen, men det är för sent för mig för att dricka mer kaffe i kväll! Fy på dig!
ha ha :-)
Smaragdalena skrev :1. För att de upplösta partiklarna är så små att de passerar tvärs igenom filtret.
2. Det bör fungera. Ett annat sätt är aktivt kol + filtrering - då fastnar de små "kaffepartiklarna" på kolet, och kolet fastnar i filtret.
Nu blev jag kaffesugen, men det är för sent för mig för att dricka mer kaffe i kväll! Fy på dig!
men kaffe ser ut brunt eller hur är det upplösta partikar som ger färg eller har kaffe nån brunt fargämne som te blad?
Eftersom kaffe inte är genomskinligt (till skillnad från te) så finns det partiklar i det (det kan hända att det finns något brunt ämne som är upplöst också, det vet jag inte).
Smaragdalena skrev :Eftersom kaffe inte är genomskinligt (till skillnad från te) så finns det partiklar i det (det kan hända att det finns något brunt ämne som är upplöst också, det vet jag inte).
okej tack