Jaghar skrivit ett referat och vill gärna få någora feedback, så jag kan förbättra mig.
Kostnaden till koranberäkning.
I artikeln “Notan för Stockholms koranbränningar” ( www.svt.se den 2.september, 2023 kl 19:04) skrever journalisten Oscar Lundberg om kostnaden till koranbränningen under året.
I år har det hänt 13 polis godkända möte i polisens region i Stockholm som kostade cirka 4,7 miljoner kr, enligt polismyndighetens beräkningar .Helena Boström Thomas, polisens presstalesperson i Stockholm, säger att 2,4 miljoner av summan är förutom polisens löner, pengarna går till mat,resa och övertidskostnad. Betalningarna dras från polisens ekonomiska planering, påpekar Boström. Hon också menar att skattepengarna som står på 360 000 kr för varje koranbränning kan tillbringas med att bevaka en fotbollsderby. -” Det är klart att det är en kostnad, men samtidigt är det polisens jobb att sköta bevakningen /…/, nämner Helena.
- Kostnaden av koranbränningarna
- hänt -> skett
- 13 av polis godkända
- Möte? Ska vara möten om nått. Antar att du syftar på koranbränningar. Skriv koranbränningar.
- löner, pengar som skulle använts för mat, resor och övertidskostnader.
- Kostnaderna påverkar polisens ekonomiska planering, påpekar Boström
- som uppgår mot 360 000 kr
- kunde istället använts för att exempelvis bevaka
- "-..."
- Lite stavfel och annat slarv
- Texten ska nog vara betydligt längre
Uppskattat
vill du rätta den också?
I artikeln “Nu har nätet blivit den nya skolgården” ( Dagens Nyheter 2016-11.15 ) skriver journalisten Peter Letmark om Ann Frisens, professor i psykologi i Göteborgs unviersitet åsikt kring nätets påverkan på ungdomarnas dagliga liv och självförtroendet. Ann har i samarbete med Sofia Berne skrivit boken “ Nätmobbning" där diskuterar de om ungas bekymmer med nätet.
Ungdomar ser att det är lättare med nätet att lägga fram en kommentar eller känsla som man inte vågar säga eller uttrycka, enligt Ann. Hon förklarar också att det är en stor skillnad mellan skolgården och nätet för där behöver man inte visa sig fysisk.
Ann säger att unga har blivit missbrukade på kommentarerna som började påverka deras åsikter om sig själva. Många använder sociala medier eller andra källor för att litta after eller bygga självsäkerhet, föreslår hon. Professorn menar också att enligt ungarnas tänker så uppskattningen är beroende på popularitet som man bygger genom att skriva något kommentar, lägga en “snygg” bild eller skriva ett "kul" inlägg. Även tjejerna har blivit mer osäkra om sig själva därför drabbas som av så kallade “befräktelsemani” som gör att unga flickor väntar på “likes”, “hjärtor” eller några "kommentar" som betonar deras skönhet, påpekar Frisens.
Beroende på vad Ann sa, verkar det som att de flesta använder sina skärm för att se kullare ut genom att förolämpa någon med det man lägger ut. Men hon visar också att det inte alla som gör det på meningen, det kan skrivas en kommentar som menas som ett skämt men det är inte alla som begriper det och då rör det känslor i andra så det blir en typ av nätmobbning. Ann har i samarbete med Sofia Berne skrivit boken där
Lösningen till problemet är att vara sig själv och förmedla självförtroendet på ett positivt sätt “Då står man starkare”, berättar hon.