Intramolekylära krafter
Förklara hur intramolekylära krafter kan påverka ett ämnes fysikaliska egenskaper, såsom ledningsförmåga och kokpunkt?
Den här frågan är jag lite osäker på, jag vet att intramolekylära krafter kan bidra till en bättre elektriskt förmåga, men vet ej mer än det.
Vad är det som får ett ämne att vara i flytande, gas resp fast form
Värme? asså det är beroende på atomernas rörelse?
Börja med att berätta vilka krafter det är som är intramolekylära.
krafter som är intramolekylära är
Jonbindning
- Kovalenta bindningar
- Metalbindningar
Nja, metallbindningar brukar räknas som intermolekylära, annars stämmer det.
Vad händer med ett salt när värmerörelserna blir så stora att jonbindningarna inte orkar hålla jonerna på plats?
Vad händer med en molekyl om värmerörelserna blir så stora att de kovalenta bindningarna bryts?
ok!
Jo, själva saltet kommer att smältas.
vet ej, på den andra frågan (lite osäker)
Det stämmer, saltet kommer att smälta (med undantag för vissa salter av sammansatta joner, där jonen "går sönder" vid lägre temperatur än smältpunkten, t ex NaHCO3).
Om bindningarna mellan syre och väte i en vattenmolekyl går sönder, är det fortfarande en vattenmolekyl då?