Ingefäras påverka på bakterier
Hej!
Jag skriver en gymnasiearbete om ingefäras påverkan på bakterier, och från vad jag har läst så har ingefära hög antibakterill effekt främst på grund av componenter som gingeroler, shogaoler och lipophilic och mer. Men jag behöver skriva hur de påverkar själva bakterien, alltså om den påverkar cellmembran, cellvägen eller om den gör något hos grampositiv eller gramnegativa bakterier? Och i så fall hur. Alltså vad gör komponenterna i ingefära mot bakterien som ger det antibakteriella?
Då blir det nog enklast om du läser på om de ämnen som anses ha antibakteriell effekt. T.ex. på deras respektive wikipediasidor (engelska är nog ett måste här, svenska versionen är för liten)- Och när du hittat lite mer information, kan du gå till källan.
Annars kan du prova med material på svenska, kanske läkartidningen kan ha detta, eller någon populärvetenskaplig tidskrift (forskning och framsteg etcetera).
Hej!
jag och en kompis skriver ett liknade gymnasiearbete, hittade du svar på frågan om hur ingefära påverkar grampositiva vs gramnegativa bakterier? Om du gjorde det och vill dela med dig av svaret får du jättegärna skriva här i tråden.
Personuppgifter borttagna. /Smutstvätt, moderator