Hur vet jag att ämnet har just den smält och kokpunkt?
Jag ska föra en disskussion om varför Brom (Br) har just den sorts smält och kokpunkt? Hur vet jag svaret??
Hejsan,
Kan du utveckla frågan? Jämför du olika halogener?
Nej, jag ska föra en diskussion om varför grundämnen har olika smält och kokpunkt?
Isåfall är mitt tips att du kikar på intermolekylära krafter som håller ihop molekyler - hur starka är dem? (Brom förekommer som Br2 och inte Br)
Kan du förklara vad det innebär? vad är inermolekylära krafter?
Internet:
Intermolekylära krafter (eller sekundära krafter) är de krafter som förmedlar interaktion mellan molekyler, inklusive attraktionskrafter eller avstötningskrafter som verkar mellan atomer och andra typer av angränsande partiklar, t.ex. atomer eller joner . Intermolekylära krafter är svaga i förhållande till intramolekylära krafter - de krafter som håller samman en molekyl.