Hur påverkar pH bakterier med en cellvägg av peptidoglykan
Jag undrar hur både syror och baser (i odisierad form)påverkar grampositiva bakterier som Micrococcus luteus, Bacillus subtilis och Bacillus megaterium. Eftersom de saknar ett yttre membran (till skillnad från gramnegativa bakterier), hur påverkas deras cellvägg av lågt och högt pH? Kan syror bryta ner peptidoglykanstrukturen direkt, eller är det främst genom intracellulär surgörning som de dör? Och hur påverkar högt pH deras membran och metabolism?"
Hej och välkommen till Pluggakuten!
Bacillus subtilis är en organism som använts som modellorganism under ganska lång tid, så för denna organism kan det nog finnas beskrivet hur det hänger ihop, men du behöver nog söka på engelska och det finns mer på universitetsnivå.
Har du testat att söka på dina frågeställningar? T.ex. med
"grampositiv bakterie syrapåverkan cellvägg", eller byta ut "syrapåverkan" mot "pH"
"peptidoglykaner bryts de ner av syra"
Hittar du inga bra träffar på svenska kan vi hjälpa till att förfina sökorden, eller föreslå motsvarande på engelska. Och så klart är det bara att fråga mer om du fastnar eller vill diskutera.