Hur mäter man kokpunkten på alkoholer??
Jag tror att man först ska värma up alkoholen och vatten med hjälp av en brännare och då kan man se vilken temperatur den kokar vid. Finns det något mer utförligt och bättre svar? Tack på förhand!
Varför har du med vattnet? Det borde bara vara att ställa en bägare (av värmetåligt glas) på en elplatta och mäta temperaturen med en termometer, när vätskan kokar.
Smaragdalena skrev:Varför har du med vattnet? Det borde bara vara att ställa en bägare (av värmetåligt glas) på en elplatta och mäta temperaturen med en termometer, när vätskan kokar.
Finns de nåt annat lite mer utförligt sätt?
Varför skulle man vilja krångla till det? Ju mindre krångel, desto förre felkällor.
vadå krångla till de? Ju mindre utförligt desto sämre betyg får man ju! Då får jag tacka för din hjälp och fråga någon annan!
Det är ingen vettig lärare som skulle föredra en tillkrånglad metod när det inte behövs.
soffanpoffan skrev:vadå krångla till de? Ju mindre utförligt desto sämre betyg får man ju! Då får jag tacka för din hjälp och fråga någon annan!
Fel. Man får ett bra betyg för att man väljer en relevant metod, visar att man kan planera, genomföra och avsluta en undersökning på ett riktigt sätt. Det finns ingen anledning att ta en omväg ifall man inte behöver göra det. Man ska alltid välja den enklaste metoden som ger det resultat man behöver.