2 svar
235 visningar
Lovale 3 – Fd. Medlem
Postad: 19 mar 2019 14:30 Redigerad: 19 mar 2019 17:06

Hjälpa med laboration.

Visa spoiler

Skriv ditt dolda innehåll här

Hej! Håller på med en labb där man ska studera enzymakyivitet  har blandat vatten knäckebröd i ett glas och tuggat knäckebröd o vatten i glas två och i glas tre tuggat knäckebröd vatten och ättika sen har jag hällt i jodlösning. Jag förstår vad som hänt i glas 1 och 2. Men förstår inte varför glas 3 blir blåfärgat? Borde inte stärkelsen i knäckebrödet försvunnit när jag tuggat de? Eller hur kan ättikan ändra på detta? Förstår att de är pågrund av ättikan men förstår inte varför? 

SeriousCephalopod 2696
Postad: 19 mar 2019 15:14 Redigerad: 19 mar 2019 15:37

Proteiner ändrar struktur (hur de rullar ihop sig) bland annat beroende på temperatur och pH.

Detta kan observeras indirekt visuellt genom att tillsätta vinäger till mjölk eller något annat proteinhaltig vätska och observera att den klumpar sig, eller genom att värma upp ägg och se hur äggproteinet kondenserar. 

Om du har varierat pH kan du förvänta dig att proteinerna i saliven beter sig lite annorlunda, kanske så att deras effektivitet förändras.

Smaragdalena 80504 – Avstängd
Postad: 19 mar 2019 15:29

Välkommen till Pluggakuten!

Lägg gärna din tråd på rätt nivå, så är det lättare att hjälpa dig. Du kan flytta tråden genom att redigera ditt förstainlägg. /moderator

Svara
Close