glycerol+butansyra-> smör ?
Stämmer det att glycerol+3 butansyramolekyler blir fettet smör när de reagerar?
Tror det stämmer men hittar inte något om det när jag googlar så det kanske inte gör det.
Hjälp skulle uppskattas!
Det kan nog finnas en del sådana molekyler (estrar) i smör, men det är inte den huvudsakliga komponenten. Smöret innehåller framför allt estrar av fettsyror med längre kolkedjor, tänk 10-20 och kanske främst 15-20 kolatomer i kedjan. Smörsyra innehåller bara fyra kolatomer.
Teraeagle skrev:Det kan nog finnas en del sådana molekyler (estrar) i smör, men det är inte den huvudsakliga komponenten. Smöret innehåller framför allt estrar av fettsyror med längre kolkedjor, tänk 10-20 och kanske främst 15-20 kolatomer i kedjan. Smörsyra innehåller bara fyra kolatomer.
Såhär ritade min lärare men kommer inte ihåg exakt vad han sa:
Då har din lärare ritat fel.
Smaragdalena skrev:Då har din lärare ritat fel.
okej, tack!