2 svar
744 visningar
detrr behöver inte mer hjälp
detrr 2193 – Fd. Medlem
Postad: 10 mar 2018 16:58

Gallsalter - emulgera fett och enzymet lipas.

Hej jag har en fråga angående gallsalters förmåga att emulgera fett. Gallsalter har då förmågan att emulgera fett vilket innebär att fettets starka ytspänning bryts och fettsyran blir vattenlöslig. Men sedan förstår jag inte hur det hör ihop med enzymet lipas... 

Teraeagle 21051 – Moderator
Postad: 10 mar 2018 18:24

Det här är en gissning från min sida, men lipas torde vara vattenlösligt. Alltså vore det svårt för enzymet att bryta ner fettmolekyler om fettet bildar en egen fas. Där borde emulgeringsmedel kunna spela en passande roll.

detrr 2193 – Fd. Medlem
Postad: 10 mar 2018 18:31

Okej, tack för hjälpen :)

Svara
Close