Fysik i civilingenjörsutbildningar
Hejhej
Velar lite mellan olika utbildningar och en fundering jag hade var hur mycket fysik man läser i de civilingenjörsutbildningar som inte är inriktade inom fysik. Om vi tar t.ex teknisk kemi (kemiteknik) - hur mycket fysik läser man?
Fysik är inte min starkaste sida, så vill helst undvika det så mycket som möjligt! Däremot är kemi kul
Inte så värst mycket, när jag läste kemiteknik var det mest inriktat mot grundläggande mekanik och termodynamik. Det är termodynamiken och rotationsmekaniken som framför allt är nytt jämfört med gymnasiet. Däremot kommer du läsa en del kurser där det är ”fysikaliska tillämpningar”, exempelvis lär du läsa kurser i strömningslära och enhetsoperationer.
Tror dock det kan vara bra att lägga till någon kurs i atom-/kärnfysik eftersom det är ganska användbart för att förstå en del kemiska analysmetoder.
Teraeagle skrev:Inte så värst mycket, när jag läste kemiteknik var det mest inriktat mot grundläggande mekanik och termodynamik. Det är termodynamiken och rotationsmekaniken som framför allt är nytt jämfört med gymnasiet. Däremot kommer du läsa en del kurser där det är ”fysikaliska tillämpningar”, exempelvis lär du läsa kurser i strömningslära och enhetsoperationer.
Tror dock det kan vara bra att lägga till någon kurs i atom-/kärnfysik eftersom det är ganska användbart för att förstå en del kemiska analysmetoder.
Intressant!
Tycker om biokemi väldigt mycket, finns det någon civ.ing - utbildning som baseras på biokemi? (Likt bio2, o kemi2)
Det finns nog sådana masterinrktningar på de flesta kemitekniska program, annars kan du även kolla på civilingenjör inom bioteknik.