2 svar
41 visningar
Plugga12 903
Postad: 19 dec 2022 18:00

framställning av soja

"Det finns stora utmaningar när det gäller djurvälfärden och användning av bekämpningsmedel i fodret. Kyckling är också det köttslag som har störst andel soja i foderstaten, vilket är ett stort hot mot den biologiska mångfalden globalt." 

 

Kan någon förklara var har framställning av soja att göra med den biologiska mångfalden? 

 

Källa: 

https://www.medvetenkonsumtion.se/rad-fakta/kott/

hogerkemisten 46
Postad: 19 dec 2022 18:15

Soja är en vanlig ingrediens i foder, och det är en monokultur som kräver stora områden av jordbruksmark för att producera. Det kan leda till en stor förstörelse av natur och biodiversitet, särskilt när träd och vegetation fälls för att ge plats för sojafält. Det kan också leda till övergödning och erosion som båda är mycket skadliga för den biologisk mångfalden.

Plugga12 903
Postad: 19 dec 2022 22:22

Tack så mycket för svaret 

Svara
Close