Fördelar och nackdelar med livsmedelstillsatser?
Hej,
Undrar vad är fördelar och nackdelar med livsmedelstillsatser.
(Jag tänker, fördelarna: hållbarhet, utseende, sötning osv. Men kan inte riktigt komma på några nackdelar. Livsmedelstillsatser som används i Europa är godkända.).
Tack.
Håller med, det finns inte så många nackdelar så länge tillsatserna är granskade och godkända för användning. Möjligtvis kan man argumentera för att en del tillsatser gör att vi får i oss mindre näring, t.ex. att man gör en yoghurt med fruktaromer istället för att tillsätta bitar av frukt.
Teraeagle skrev:Håller med, det finns inte så många nackdelar så länge tillsatserna är granskade och godkända för användning. Möjligtvis kan man argumentera för att en del tillsatser gör att vi får i oss mindre näring, t.ex. att man gör en yoghurt med fruktaromer istället för att tillsätta bitar av frukt.
Kan det vara så att företag struntar i och lurar när t.e.x livsmedel bearbetas under lång tid och förlorar sin färg, då kan man lägga färgämnen och servera den som ny?
Rent principiellt ja, och det är säkert något som förekommer. Samtidigt kanske alternativet är att slänga livsmedlet och ur miljösynpunkt är det knappast bättre.
Okej, tack.