4 svar
228 visningar
JackTheRipper behöver inte mer hjälp
JackTheRipper 217
Postad: 15 apr 2021 07:36

Fördelar och nackdelar med livsmedelstillsatser?

Hej, 

 

Undrar vad är fördelar och nackdelar med livsmedelstillsatser. 

(Jag tänker, fördelarna: hållbarhet, utseende, sötning osv. Men kan inte riktigt komma på några nackdelar. Livsmedelstillsatser som används i Europa är godkända.). 

Tack. 

Teraeagle 21051 – Moderator
Postad: 15 apr 2021 10:27 Redigerad: 15 apr 2021 10:28

Håller med, det finns inte så många nackdelar så länge tillsatserna är granskade och godkända för användning. Möjligtvis kan man argumentera för att en del tillsatser gör att vi får i oss mindre näring, t.ex. att man gör en yoghurt med fruktaromer istället för att tillsätta bitar av frukt. 

JackTheRipper 217
Postad: 15 apr 2021 12:58
Teraeagle skrev:

Håller med, det finns inte så många nackdelar så länge tillsatserna är granskade och godkända för användning. Möjligtvis kan man argumentera för att en del tillsatser gör att vi får i oss mindre näring, t.ex. att man gör en yoghurt med fruktaromer istället för att tillsätta bitar av frukt. 

Kan det vara så att företag struntar i och lurar när t.e.x livsmedel bearbetas under lång tid och förlorar sin färg, då kan man lägga färgämnen och servera den som ny?

Teraeagle 21051 – Moderator
Postad: 15 apr 2021 13:00 Redigerad: 15 apr 2021 13:00

Rent principiellt ja, och det är säkert något som förekommer. Samtidigt kanske alternativet är att slänga livsmedlet och ur miljösynpunkt är det knappast bättre.

JackTheRipper 217
Postad: 15 apr 2021 13:03

Okej, tack. 

Svara
Close